Posljednja aktualizacija: 6. studenoga 2020.

Tvrtka Samsung Electronics Co., Ltd., zna koliko je privatnost važna našim klijentima. Samsung je voditelj obrade podataka za uslugu Knox. Sastavili smo ova Pravila privatnosti usluge Samsung Knox kako bismo bili sigurni da razumijete na koji način prikupljamo i upotrebljavamo vaše osobne podatke.

Naša Pravila privatnosti dostupna na https://account.samsung.com/membership/terms/privacypolicy primjenjuju se i na vaše korištenje usluge Knox. Naša Pravila privatnosti sadržavaju dodatne informacije o načinu na koji upotrebljavamo vaše podatke. Uključuju i informacije o vašim pravima te kako nam se možete obratiti. Pročitajte naša Pravila privatnosti zajedno uz ova Pravila privatnosti usluge Samsung Knox. Međutim, ova Pravila privatnosti usluge Samsung Knox uvijek će imati prednost pred Pravilima privatnosti u vezi s načinom na koji koristimo vaše podatke za uslugu Knox.

KOJE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Putem usluge Knox Samsung prikuplja i održava podatke o vama na različite načine.

Informacije o vašem korištenju usluge Knox

Prikupljamo informacije o vašem korištenju usluge Knox putem softvera na vašim uređajima i na druge načine. Prikupljamo:

• podatke o uređaju i aplikaciji, kao što su identifikatori uređaja i drugi jedinstveni identifikatori, verzija softvera uređaja, verzija OS-a, modeli uređaja, naziv aplikacijskog paketa, verzija aplikacijskog paketa i podaci u obliku formule za aplikaciju.

• Informacije o vašoj upotrebi usluge Knox, uključujući kako, kada i koliko često upotrebljavate uređaje i Knox. Kada stupite u interakciju s Knoxom, poslužitelji tvrtke Samsung primit će podatke, kao što su podaci o vašoj upotrebi Knoxa i vašim interakcijama s Knoxom.

• Uz vaš zaseban pristanak, zapisnici aplikacija za prepoznavanje i dijagnosticiranje pogrešaka uz Knox. Detaljnije ćemo vam objasniti vrste podataka koji se prikupljaju i koriste u zasebnom pristanku.

Možemo prikupljati i druge podatke o vama, vašim uređajima i aplikacijama te vašoj upotrebi usluge Knox na načine koje ćemo navesti u trenutku prikupljanja tih podataka ili na neki drugi način uz vaš pristanak.

Na našim uslugama možemo koristiti usluge analitike trećih strana, kao što su Google Analytics. Podatke koje prikupljamo možemo otkriti tim davateljima usluga i drugim relevantnim trećim stranama ili ih oni mogu izravno prikupiti te upotrijebiti za, primjerice, procjenu vašeg korištenja usluge Knox i pomoć pri upravljanju uslugom Knox. Da biste saznali više o Google Analyticsu, posjetite https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

KAKO UPOTREBLJAVAMO VAŠE PODATKE?

Prikupljene podatke koristimo u sljedeće svrhe:

• registriramo i potvrdimo podatke za aktivaciju i upravljanje licencama Knox za vas ili vaš uređaj;

• kako bismo pružili Knox okvir te njegove značajke i usluge;

• kako bismo odgovorili na vaše zahtjeve, upite i upute dane preko usluge Knox;

• za vođenje, ocjenjivanje i unaprjeđenje usluge našeg poslovanja (uključujući razvoj novih proizvoda; unaprjeđenje i poboljšanje naših proizvoda i usluga; upravljanje našom poslovnom komunikacijom; analizu naših proizvoda i baze klijenata; provođenje istraživanja tržišta; te obavljanje analize podataka; i obavljanje računovodstvenih, revizijskih i drugih internih poslova);

• kako bismo analizirali naše proizvode i usluge u svrhu boljeg razumijevanja naših klijenata kako bismo vam ponudili najrelevantnije komunikacije, usluge i doživljaje;

• kako bismo pružili aktualizaciju softvera, usluge održavanja i podršku za uslugu Knox;

• kako bismo se pridržavali važećih zakonskih obveza, relevantnih industrijskih standarda i naših pravila, uključujući ova Samsung Knox Pravila privatnosti i Pravila privatnosti;

• kako bismo zaštitili prava, imovinu ili sigurnost tvrtke Samsung Electronics ili bilo kojeg našeg povezanog društva, poslovnog partnera ili klijenta.

Tvrtka Samsung obrađuje osobne podatke u prethodno opisane svrhe. Pravni temelj tvrtke Samsung za obradu osobnih podataka je definiran u nastavku:

Ispunjenje našeg obećanja koje smo vam dali (izvršenje ugovora); (članak 6. stavak 1. točka (b) Opće uredbe o zaštiti podataka)

• prijavu i provjeru autentičnosti vas ili vašeg uređaja za aktivaciju usluge Knox; i

• pružanje usluge Knox, uključujući upravljanje Knox licencama.

Promicanje naših poslovnih interesa (legitimni interesi); članak 6. stavak 1. točka (f) Opće uredbe o zaštiti podataka)

• Kako bismo odgovorili na vaše zahtjeve, upite i zahtjeve;

• Upravljali, procjenjivali, analizirali i poboljšavali uslugu Knox i naše poslovanje;

• Održavali adekvatne mjere sigurnosti; i

• Kako bismo se zaštitili od odgovornosti, uključujući pridržavanje standarda industrije i provedbu naših politika.

• Kako bismo se pridržavali zakona, regulatornih obveza i pravnih postupaka, GDPR Članak 6(1)(c)

• Kako bismo se pridržavali važećih zakona te zakonskih i sudskih naloga.

Uz vašu privolu Članak 6(1)(a) Opće uredbe o zaštiti podataka

• Prikupljanje i obrada zapisnika aplikacija radi prepoznavanja i dijagnosticiranja pogrešaka.

S KIME DIJELIMO VAŠE INFORMACIJE?

Otkrit ćemo vaše informacije interno unutar naših jedinica i sljedećim entitetima, ali samo u prethodno opisane svrhe.

• Pridruženim tvrtkama: ostale tvrtke grupe Samsung Electronics koje mi kontroliramo ili posjedujemo;

• Pružateljima usluga: pažljivo odabrane tvrtke koje pružaju usluge za nas ili u naše ime, kao što su oblačni poslužitelji platformi koji za nas održavaju podatke. Ovi pružatelji usluga su također obvezni štititi vaše podatke;

• Drugim stranama kada to zahtijeva zakon ili prema potrebi za zaštitu usluge Knox: primjerice, možda će biti potrebno da zbog zakona, pravnog postupka ili sudskog naloga državnih vlasti otkrijemo vaše podatke. Oni također mogu tražiti vaše podatke u svrhu provedbe zakona, nacionalne sigurnosti, antiterorizma ili drugih pitanja koja su povezana s javnom sigurnošću;

• Drugim stranama u s vezi s korporativnim transakcijama: možemo vaše podatke otkriti trećoj strani u sklopu spajanja ili prijenosa, preuzimanja, prodaje ili u slučaju bankrota; i

• Drugim stranama uz vaš pristanak ili po vašoj uputi: pored otkrivanja opisanih u ovim Pravilima privatnosti usluge Samsung Knox, možemo dijeliti podatke o vama s trećim stranama kada zasebno pristanete ili zatražite takvo dijeljenje.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE PODATKE I KAKO IH UKLANJAMO?

Koliko se dugo čuvaju vaši podaci ovisi o pravnoj osnovi za obradu vaših podataka. Primjerice, podaci koje obrađujemo radi provedbe našeg ugovora s vama zahtijevaju od nas da čuvamo podatke tijekom vaše uporabe usluge Knox. Sve dok ste aktivni korisnik usluge Knox čuvat ćemo i obrađivati podatke. Podaci kao što su informacije o uređaju i identifikatori spadaju u ovu kategoriju.

Podaci koje obrađujemo radi promoviranja naših poslovnih interesa, kao što su vaša uporaba usluge Knox čuvaju se samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe za koje se prikupljaju. Primjerice, ovi podaci mogu se prikupljati radi vršenja analitike kako bismo razvili poboljšanja u usluzi Knox ili možemo obrađivati podatke kako bismo čuvali zapis o upitima koje napravite preko ili o usluzi Knox radi poboljšanja vašeg iskustva s korisničkom uslugom.

Osim toga, vaše podatke možemo obrađivati i na temelju vaše privole. Ako povučete svoju privolu, prestat ćemo obrađivati podatke koja obrada se temelji na vašoj privoli, ali to neće utjecati na obradu podataka prikupljenih prije vašeg povlačenja dok se svrhe u koje su takvi podaci prikupljaju ne ostvare.

Napominjemo, iako nam je cilj da čuvamo vaše podatke tijekom gore opisanog razdoblja, vaši podaci mogu se obrađivati tijekom duljeg vremenskog razdoblja sukladno važećem zakonu. Primjerice, ako specifičan zakon naređuje da su nam nužni određeni podaci, pridržavat ćemo se te zadržati te podatke do isteka razdoblja čuvanja.

Sve dok čuvamo vaše podatke, vaši podaci uvijek podliježu odgovarajućim mjerama zaštite.

Vaša upotreba usluge Knox uključivat će prijenos, pohranu i obradu vaših osobnih podataka u drugim zemljama, a te zemlje, bez ograničenja, uključuju zemlje u Europskom gospodarskom području, Filipine, Brazil, Sjedinjene Američke Države, Kanadu i Republiku Koreju. Svi međunarodni prijenosi podataka podliježu zakonskim zahtjevima kako bi se osiguralo da se vaši osobni podaci obrađuju sigurno i kako očekujete.

AKTUALIZACIJA OVIH PRAVILA PRIVATNOSTI USLUGE SAMSUNG KNOX

Ovu Pravila privatnosti usluge Samsung Knox možemo aktualizirati kako bismo vas obavijestili o promjenama u načinu na koji prikupljamo i obrađujemo vaše podatke u pogledu usluge Knox i promjenama u pogledu povezanih zakona. Datum zadnje aktualizacije dokumenta naveden je na vrhu ovih Pravila privatnosti usluge Samsung Knox.